Dit is de flat waarin ik woonde

Dit is de flat waarin ik woonde – 1989–1997 (34:58 min.)

A raw video collaboration project (34:58 min.) of the visual artists Thérèse Zoekende and Patrick Koster investigating their own environment in the Southeast suburb of Amsterdam, Netherlands. The multi-level floor plan and the large multi-storey car parks are very typical for this neighborhood.

‘Dit is de flat waarin ik woonde’ laat de sloop van de Bijlmermeer zien.
In 1992, een paar maanden voor de vliegramp met het toestel van El Al in oktober van dat jaar, viel het besluit een deel van de klassieke honingraatflats te slopen. De G-buurt met de flats Geinwijk en Gerenstein, winkelcentrum Ganzenhoef en de garages Gliphoeve en Gerenstein zijn vanaf 1995 als eerste aan de beurt.

In sep 1997 kregen alle bewoner van Koningshoef, met 525 woningen het grootste flatgebouw van de Bijlmer een brief van woningcorporatie Nieuw Amsterdam: ‘Geachte mevrouw, mijnheer, In 1996 is het besluit genomen om de flat Koningshoef te slopen en op deze plaats nieuwe woningen te bouwen.’ De huurovereenkomst werd per 31 juli 1998 opgezegd.
Kleiburg was de allerlaatste originele Bijlmer honingraatflat die nog op sloop of renovatie wachtte. Het werd een renovatie die in 2016 is afgerond.

For further information about Thérèse Zoekende and Patrick Koster and their current projects, please visit their websites: http://www.samurette.com | http://www.chezpatrickettherese.com | htttp://www.theresezoekende.com | http://www.patrickkoster.nl

 

Tags: Video

Back to Top